Henk van Duin

_MG_9742Personalia
Mijn naam is Henk van Duin (1956). Ik studeerde wijsbegeerte en theologie. Daarna werkte ik als docent levensbeschouwing, als docent aikido op een acteursopleiding en als zelfverdedigingsinstructeur bij Justitie. Sinds 1983 beoefen ik intensief aikido en in 1990 begon ik mijn eigen dojo Aikidocentrum Utrecht wat nu is uitgegroeid tot een school met 80 volwassenen en 120 kinderen.  Vanaf 1993 werkte ik als freelance trainer voor verschillende bureaus (o.a 7 jaar voor Schouten & Nelissen). Specialisaties: persoonlijk leiderschap, assertiviteit, coaching, conflicthantering, communicatie. Werkgebieden: bedrijfsleven, overheid en onderwijs. In 1997 startte ik mijn eigen bedrijf gespecialiseerd in het geven van trainingen, coaching en workshops.

hojo 2Ik volgde diverse trainingen en cursussen. Belangrijk zijn vooral geweest de basisopleiding bij BodyMind Opleidingen en de toegepaste opleiding “Energetisch werken” bij het ITIP. Ik ben de leraren die ik daar ontmoet heb en van wie ik zoveel geleerd heb zeer dankbaar en ontleen aan hen veel van mijn visie.  Met name de kracht en wijsheid Rashma Schäfer-Buss en de liefde en speelsheid van Bettie Spijksma, en de zorg van Tienke de Jong zijn grote hulp voor mij geweest. En natuurlijk Hans Korteweg, een van de oprichters van het ITIP, wiens boeken voor mij een enorme duurzame inspiratiebron zijn en bij ik in 2006/07 de dromenopleiding heb gevolgd.
In 2010 richtte ik samen met mijn toenmalige vrouw Carla Huismans “Leven in beweging” op, waarin we samen trainingen en coaching, dans en meditatie aanboden. Helaas hebben we dit 2016 moeten beëindigen.

Mijn sterke kanten zijn: vakkundig in het creëren van een veilig, open en effectiefleerklimaat; scherp vanuit betrokkenheid; hulp èn ruimte bieden bij het aanboren van eigen kracht; omgaan met weerstand; realiteitszin; zorgvuldigheid; flexibiliteit.